Boek nu!

Couperose en Spinnaevi behandeling

Couperose behandeling

Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.

Hoe ontstaat couperose?

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Mensen met een dunne, droge huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Roken vernauwd het vasculaire netwerk (verergerd couperose), zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe, grauwe teint.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

 • Roken

 • Te heet douchen / baden / stomen

 • Te scherpe kruiden eten

 • Alcohol

 • Hormoonveranderingen

 • Sauna

 • Zon

 • Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters

Hoe kom ik van mijn couperose af / wat is de beste couperose behandeling?

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen deze vaatjes als sneeuw in de zon. Wij gebruiken bij deze behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen.

Is een couperose behandeling pijnlijk?

U voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. Deze behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voelt u iets meer omdat daar meer zenuwtjes zitten, maar het verwijderen van couperose is zeker zeer goed te doen.

Hoeveel couperose behandelingen heb ik nodig om van mijn couperose af te komen?

Afhankelijk hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/genezen. Wanneer u heel veel last heeft van couperose kunt u beter eerst voor een intakegesprek langskomen.

Wat kan ik zelf thuis doen om couperose te voorkomen?

Wij hebben een aantal hele goede producten die couperose kunnen voorkomen, beschermen en camoufleren. Daarnaast kunt uzelf heel goed met de hierboven genoemde beïnvloedbare factoren rekening houden.

Spinnaevi Behandeling

Een spinnaevus is een klein rood plekje met kleine, uitstralende, spinvormige verwijde haarvaatjes. Deze kan aangeboren zijn, maar kan ook later ontstaan zijn door beschadiging. Een spinnetje kan ook ontstaan bij veel gebruik van alcohol, gekruid voedsel en zon.

Door middel van elektrocoagulatie verdwijnen de spinnetjes als sneeuw voor de zon.

We gebruiken bij deze behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is.

Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen. Afhankelijk hoeveel haarvaatjes verwijd zijn, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/genezen.

Het is een veilige en pijnloze behandeling met een zeer intensieve diepte werking. Door de 280.000 ultrasone trilling per seconde wordt het talg in de huid vloeibaar gemaakt, dode huidcellen, huidschilfers en onzuiverheden afgevoerd en de huid glad gemaakt. De 28.000 ultrasone trillingen per seconde hebben een positieve invloed op de vochtbalans en bevorderen de aanmaak van hyaluronzuur en collageen in de huid.

Werking: 

 • Vermakkelijkt het verwijderen van onzuiverheden 
 • Maakt de huid glad 
 • Stimuleert de aanmaak nieuwe cellen 
 • Heeft een positief effect op de vochtbalans