Boek nu!

Steelwratjes

Steelwratjes komen vaak voor in het gelaat, op de hals, in de liezen en onder de oksels. Het zijn kleine wratjes, vaak op een steeltje, die meestal huidskleurig zijn of licht getint. Ze zijn daardoor ontsierend en cosmetisch storend.

Factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van steelwratjes

– Door hormonale veranderingen
– Overgewicht
– Erfelijkheid
– Wrijving, schuren van kleding

Maar meestal ontstaan ze spontaan.

Waar kan ik steelwratjes laten verwijderen?

U kunt uw steelwratjes bij ons laten verwijderen.

Steelwratjes zijn namelijk gemakkelijk en snel te verwijderen d.m.v. elektrocoagulatie. Het steelwratje wordt doorgesneden met een dunne hete naald. Er kan een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen er vanzelf afvalt.

Donkere Huid

De donkere huid is een totaal andere huid dan de blanke huid en heeft dus een andere manier van behandeling nodig. De verschillen zitten hem in de huidskleur/pigmentatie, de grote van talg/zweetklieren, littekenvorming etc.

Verschillen tussen de donkere huid en de blanke huid

  • De donkere huid heeft meer pigment dan de blanke huid

  • De donkere huid heeft meer talgklieren en grotere talgklieren en is dus vetter dan de blanke huid

  • In de donkere huid bevinden zich meer oppervlakkige bloedvaten dan in de blanke huid

  • De donkere huid heeft veel minder elastine vezels dan de blanke huid

  • De donkere huid is erg gevoelig voor littekenvorming

  • De donkere huid reageert sneller op externe factoren zoals: temperaturen infrarood stralen, wind, luchtvochtigheid etc.

Zijn alle gezichtsbehandelingen ook geschikt voor een donkere huid?

Nee, maar alle gezichtsbehandelingen zijn ook niet goed voor een blanke huid. Een donkere huid heeft een andere aanpak nodig dan een blanke huid. Aangezien de donkere huid erg gevoelig is voor littekenvorming en pigmentvlekken zijn niet alle behandelingen geschikt voor een donkere huid.

Producten voor een donkere huid

Doordat de donkere huid meer talgklieren en grotere talgklieren heeft dan een blanke huid, moeten de producten hier ook op aangepast worden. Ze mogen niet te vet zijn, beter is om meer een product te kiezen die vochtinbrengend is.

Toch is het beter om niet maar alles op een donkere huid uit te proberen. U kunt zich veel beter laten adviseren door 1 van onze schoonheidsspecialistes.

Moet een donkere huid zich in de zon beschermen?

Ook mensen met een donkere huid moeten zich beschermen tegen de zonnestralen, anders kunnen ze zich zelfs verbranden.

Make-up voor de donkere huid:

Voor de donkere huid kunnen we hele andere kleuren gebruiken als bij een blanke huid.

Kies voor foundation liever de Lycorgel dan een kleur van een willekeurig merk. Meestal slaat de kleur van de foundation namelijk grijs uit, wat ziekelijk maakt.

Warme tinten zijn erg mooi voor de ogen, lippen en blush, afhankelijk van welke pigmentkleur iemand heeft.

Voor make up tips voor een donkere huid kunt u het beste een afspraak maken met onze visagiste. Zij adviseert u welke kleuren u mooi staan en hoe u deze het mooiste kunt aanbrengen.

Dermatosis Papulosa nigra

Deze kleine, donkerbruin tot zwart gekleurde goedaardige tumortjes komen voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. De afwijking komt met name voor in het gelaat en op de hals en geeft vooral cosmetische klachten. De aandoening behoort tot de normale fysiologische veranderingen van de huid en komen met name op oudere leeftijd voor. Deze huidoneffenheden zijn goed te verwijderen met elektrocoagulatie. Met een hete dunne naald worden ze weggebrand, waarna een klein korstje kan ontstaan, dat na ongeveer een week zal verdwijnen. Bij een groot aantal tumortjes kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De behandelingen zullen dan met een tussentijd van veertien dagen op elkaar volgen. Zo heeft de huid de tijd om te herstellen/genezen. U kunt deze kleine, goedaardige tumortjes bij Beleza Salon laten weghalen.

NB: Omdat de te behandelen huid en de dermatosis papulosa nigra beide veel pigment bevatten, bestaat er een kleine kans dat er na de behandeling een licht vlekje te zien is. Dit kan een paar weken aanhouden, maar verdwijnt meestal.

 

Pigmentvlekken

komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de hardruggen. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste pigmentvlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Twijfelt u over een plekje? Laat uw huid dan altijd tijdig nakijken. Onze specialisten zullen hier tijdens het eerste consult ook altijd goed op letten.

Resultaten Pigmentvlekken Verwijderen

Nadat onzee specialiste uw huid en pigmentvlekken heeft geanalyseerd zal ze u de beste behandelmogelijkheid adviseren zodat de pigmentvlekken snel zullen verdwijnen. Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na 1-5 behandelingen ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%! Na elke behandeling ziet u het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Risico’s en complicaties

Na de behandeling is de huid lichtrood en zij kan ook iets gezwollen zijn. Na een paar uur is dit weg. Er kunnen kleine korstjes op de ontstaan. Dit is goed, maar zorg dat u niet aan de korstjes krabt om littekenvorming te voorkomen! Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen. Volg de adviezen en richtlijnen goed op zodat u zichzelf verzekerd van het beste resultaat

Nabehandeling

Voor het beste behoud van het resultaat en het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken adviseren wij u ook over de juiste nazorg. Het is van belang om uw huid goed te beschermen na de pigment behandeling.

Disclaimer

Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.