Boek nu!

Wat is Mesotherapie?

In het woord mesotherapie zitten de woorden “meso” en “therapie”. “Meso = mid dermaal = midden in de huid en “therapie” staat voor: (Para)medische. Mesotherapie is een behandeling die zowel met als zonder naald wordt toegepast met als doel: huidverbetering/huidverjonging. Het is een behandeltechniek voor zowel gezicht, hals en decolleté, waarbij de huideisen stof hyaluronzuur met behulp van apparatuur in kleine hoeveelheden in de huid wordt ingebracht. Mesotherapie vervaagt fijne lijntjes en rimpeltjes en de huid krijgt weer een jonge en frisse uitstraling. Ook wordt deze behandeling bij rosacea, acne en pigmentvlekken toegepast.

Hoe werkt Mesotherapie?

Wanneer we ouder worden verliest onze huid collageen en elastine en daarmee haar elasticiteit en vitaliteit. Door het inbrengen van de huideigen, actieve stof hyaluronzuur worden fibroblasten (= cellen van de lederhuid) aangezet tot het aanmaken van collageen. Door de aanmaak van collageen te stimuleren wordt het bindweefsel weer veerkrachtig en elastisch. Bovendien heeft hyaluronzuur de eigenschap veel vocht vast te kunnen houden waardoor de huid wordt gehydrateerd. Uw huid wordt gladder, steviger en deze zal minder snel verslappen.

Vanaf welke leeftijd wordt mesotherapie geadviseerd?

Wij raden u aan om op jonge leeftijd (30+) met mesotherapie te beginnen en de behandeling regelmatig te herhalen, dit is afhankelijk van het gewenste resultaat. Na een kuur van 3-5 behandelingen kunt u deze behandeling het beste elke 3 tot 6 maanden herhalen. U kunt een mesobehandeling zowel plaatselijk ondergaan (lach rimpels, frons rimpels, rondom mond, handen) als algeheel (gezicht, hals, decolleté).

Waarvoor wordt mesotherapie ingezet?

Voor huidverjonging, expressielijntjes, rimpels, huidverstrakking, pigmentvlekken, donkere kringen rondom de ogen, acne en huidverzorging.

Wanneer wordt mesotherapie afgeraden?

- Bij epilepsie
- Pacemaker
- Metalen implantaten
- Kanker
- Chronische of lokale infecties
- Allergie tegen bestanddelen van de werkstoffencocktails
- Overgevoeligheid voor magneetvelden