Boek nu!

Definitief ontharen – Waxen – Harsen

MEDCOS IPL HAARVERWIJDERING

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de MedCos IPL-methode voor u kan betekenen. U bent verzekerd van hoogstaande kwaliteit en een optimale service. Dus wilt u graag definitief ontharen, omdat u bijvoorbeeld af wilt van uw ongewenste haargroei? Neem dan contact op met een MedCos partner in uw buurt HOE WERKT IPL ONTHAREN?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

HAARGROEI STADIA

Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in de haar nodig. In de stadia 2 en 3 (zie illustratie) is het haarzakje niet bereikt en kan deze weer een nieuwe haar aanmaken. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

In totaal heeft u zo’n 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarnaast adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect

Huid vóór de behandel Tijdens de behandeling geleidt het pigment van de haar het licht naar het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd. De haar valt uit en er kan geen nieuwe haar meer aangemaakt worden.

 

IPL Definitief Ontharen

IPL ontharen en lasertherapie worden vaak door elkaar gebruikt. Dat komt omdat beide methoden met licht werken. Het grootste verschil is de golflengte en de energie die gebruikt wordt. Maar wat is IPL nu precies en wat zijn de voor- en nadelen?

Werkwijze IPL ontharen

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Dat betekent dat er heel intensieve lichtpulsen gegeven worden. Het principe van IPL berust op dat van de laser. Beide vernietigen het haarzakje met behulp van licht dat in het pigment van haar en haarzakje wordt omgezet in warmte. Een IPL-apparaat gebruikt verschillende golflengtes tegelijkertijd, terwijl een laser slechts één specifieke golflengte gebruikt. De energie per golflengte is bij IPL lager dan bij laser. Afhankelijk van het huid- en haartype wordt bepaald welke behandelmethode het meest geschikt is.

Lasertherapie of IPL?
Een donkere huid (huidtype 4-6) is niet geschikt voor behandeling met IPL door een hoog risico op complicaties De donkere huid kan veilig onthaard worden door het gebruik van een laser met een lange golflengte. Bij zowel lasertherapie als IPL moet de behandeling meerdere malen herhaald worden om een optimaal resultaat te bereiken. De haarkleuren lichtblond, grijs, wit en rood zijn niet geschikt voor beiden therapieën, omdat deze haartypen te weinig pigment bevatten.

Behandeltraject IPL

Het aantal behandelingen en de tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de behandellocatie, het type beharing en het gewenste resultaat. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld zes tot twaalf behandelingen nodig. Haren kunnen voor altijd wegblijven of in meer of mindere mate terug groeien doordat inactieve haarzakjes na verloop van tijd actief kunnen worden. Het is zeldzaam dat de haargroei na verloop van tijd gelijk is aan dat van voor de behandeling. Tegenwoordig bestaan er ook IPL-apparaten voor thuisgebruik, deze werken met een zeer lage energie waardoor deze minder effectief zijn dan professionele apparaten. Ze verwijderen de haren niet maar maken deze inactief. Hierdoor vindt een tijdelijke vermindering van haargroei plaats. Onjuist gebruik van de apparaten voor thuisgebruik kan tot blijvende huidschade leiden.

Ontharen mannen

Veel mannen hebben beharing op hun lichaam. Door de tijden heen zijn er verschillende opvattingen ontstaan over beharing bij de man. In sommige culturen behoort ontharing tot de dagelijkse rituelen, terwijl in andere culturen beharing wordt gezien als mannelijk en aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn er steeds meer mannen die vanwege verschillende redenen hun (over)beharing willen verwijderen. Het laten verwijderen gebeurt op dezelfde manier als bij vrouwen.

Waarom ontharen bij mannen?

Er zijn verschillende redenen voor mannen om te ontharen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hinderlijk tijdens het sporten. Bepaalde sporters zoals hardlopers, wielrenners of worstelaars doen dit. Hardlopers en wielrenners omdat zij dan minder kans op een infectie na een val en het is gebruikelijk. Worstelaars worden vaak ingesmeerd met olie om glad aan te voelen, beharing is dan niet wenselijk.
  • Hygiëne. Haren zijn een bron van bacteriën en daardoor wordt beharing vaak gezien als onhygiënisch.
  • Jeuk of huidirritaties.
  • Ontstekingen. Deze ontstaan doordat de haren na het scheren ingroeien. De ontstekingen die ontstaan kunnen tot pigmentvlekken en littekens leiden.
  • Esthetische redenen. Sommige mannen zien beharing als storend. Lichaamsbeharing op de borst, rug, buik en oksels worden het meest verwijderd. Het ontharen van armen of benen is bij mannen minder gebruikelijk, maar niet onmogelijk.

Langdurig of tijdelijk?

Mannen kunnen dezelfde methoden gebruiken voor het ontharen als vrouwen. Harsen is een veel gebruikte methode om haar op de borst of rug te verwijderen. De haren blijven lang weg, het nadeel is dat harsen een tijdelijke behandeling is. Tegenwoordig kiezen daarom ook mannen steeds vaker voor permanente ontharing.

Wat u moet weten…

Voordat we aan uw behandeling gaan beginnen, willen wij u op de hoogte stellen van een aantal belangrijke punten bij laser ontharing.

Richtlijnen

Sommige medicijnen kunnen een licht-overgevoeligheid geven en een combinatie van de laserbehandeling met deze medicijnen kan blaren en littekens geven. Het is daarom van groot belang dat u ieder medicijngebruik meldt bij de specialist. Denk hierbij ook aan milde medicijnvormen zoals aspirine, antibioticakuren en andere pijnstillers.

Het te behandelen gebied mag van te voren wel geschoren worden, maar de haren mogen niet geëpileerd, geharst of op welke manier dan ook uitgetrokken zijn. De behandeling wordt hierdoor minder effectief.

Verschil waxen en harsen

Is er verschil tussen waxen en harsen? Nee, harsen is het Nederlandse woord voor het verwijderen van haren met een al dan niet kleverige substantie. Waxen is een anglicisme afgeleid van het Engelse “to wax”. Nadat in de jaren negentig de Brazilian Wax aan populariteit won, is het gebruik van “wax”, “waxen” en “waxing” steeds meer in zwang gekomen, naast de oer-Nederlandse termen “hars” en “harsen”. (Door sommige schrijvers wordt op het internet wel een verschil aangeduid tussen waxen en harsen: doordat de Brazilian wax veelal met striploze hars werd uitgevoerd, zou waxen betrekking hebben op striploze hars, terwijl harsen betrekking zou hebben op plakkerige harsen die je met een strip verwijdert.)

Hoewel waxen op dit moment dus (nog) niet meer dan een anglicisme is, is het wel nuttig de verschillende soorten hars (of wax) te onderscheiden.

Harsen met strips / stripharsen / stripwaxen

Hars met strips kan zowel slaan op kant-en-klare hars strips als op de harsmethode waarbij je eerst de hars aanbrengt op de huid (met een harsroller of hars spatel) en daarop een non woven strip plakt. Als je vervolgens de strip verwijdert, verwijder je ook de haren. Het is van belang dat je je realiseert hoe deze stripharsen werken: door PLAKKERIGHEID. De hars plakt aan de haren, plakt aan de strip, maar plakt ook aan de huid. Deze stripharsen werken dus als een soort harspleisters. Deze harsmethode wordt vooral gebruikt voor grotere oppervlakten die niet al te gevoelig zijn: benen, armen, borst, rug e.d. Maar ook voor gezicht en bovenlip (de kant en klare hars strips die je in de winkel kunt kopen).

Harsen zonder strips

Striploze waxen werken heel anders dan stripharsen. Striploze waxen werken door INKAPSELING van de haren. Je brengt met een spatel (het zijn altijd spatelwaxen), een dun laagje warme wax aan op de haren. Vervolgens laat je de wax afkoelen op de haren. Hierdoor krimpt de wax iets en krijg je een soort “shrinkwrap” effect. Hoe meer de wax OP de haren kan afkoelen, hoe beter de haren in de wax zitten verankerd. Wanneer je vervolgens de wax verwijdert door eerst een lipje los te maken en aan dit lipje wax zelf te trekken, verwijder je ook de haren. Hoewel striploze wax in warme toestand wel plakt, plakt deze wax in koude toestand niet meer. Deze wax werkt dus niet als een pleister en zal nauwelijks aan de huid plakken. Dat maakt dat striploze waxen bijzonder geschikt zijn voor gevoelige delen zoals gezicht, bovenlip en oksels. En ook de befaamde Brazilian Wax wordt met striploze wax uitgevoerd.

 

Voor het waxen

1.Laten groeien

Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor je het laat waxen. Het is hierbij heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit je behandeling te halen.

2.Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat, kan je je huid voor het waxen een paar dagen licht scrubben. Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Voor aanvang van de behandeling wordt je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Je huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij de start van de behandeling

3.First time

Tijdens intieme behandelingen zoals de Brazilian Wax zal je je onderkleding volledig uit moeten doen. Je kunt je bovenkleding gewoon aanhouden. Onze Wax Techncians zijn niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Wij streven er naar om het jou zo comfortabel mogelijk te maken en we begrijpen dat je misschien een beetje zenuwachtig bent. Hier gaan wij zorgvuldig mee om.

4. Pijn

De waxmethode van The Wax Bar is zo snel en pijnloos mogelijk. We zouden liegen als we je zouden vertellen dat je er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht en de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt.

Belangrijk

Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raden wij het af om te waxen. De Wax Technician zal je hier voldoende over informeren tijdens je consult of aanwezigheid in The Wax Bar. Mocht je met vragen zitten, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Na het waxen

1. Schoon houden

24 tot 48 uur na de behandeling:
Gedurende deze uren moet je je huid schoon houden. en warmte en wrijving vermijden. Het schoonhouden van de huid het liefst met een antibacterieel product. Hier kan de Wax Technician of de Barista je over informeren. Verder advies is: Douche niet te heet, ga niet in de sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen.

2. Scrubben

Vanaf 3 dagen na de behandeling:
Vanaf nu mag je je huid gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen. Je kan ook gebruik maken van onze producten.

Let op: Bij je eerste waxbehandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!