I P L – Definitief Ontharen

Ontharen met een IPL behandeling

Tijdens een IPL behandeling maken wij gebruik van een hoogwaardige IPL machine van het merk MedCos dat zeer geschikt is voor eerder genoemde medische cosmetische toepassingen.

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of rug: dat is wat de MedCos IPL-methode voor u kan betekenen.

Een IPL behandeling is een professionele ontharingsmethode voor huidverjonging en huidverbetering die vrijwel pijnloos is. Een IPL behandeling wordt niet alleen ingezet bij ongewenst haar of overmatige haargroei, maar werkt ook bij kwalen als acne, couperose, spidernavy en pigmentvlekken.

Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

In totaal heeft u ongeveer 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Daarnaast adviseren wij 1 onderhoudsbehandeling per jaar, voor een optimaal en langdurig effect.

Definitief ontharen: Ongewenst haar permanent verwijderen
De laatste jaren is dit dé ideale oplossing tegen ongewenst haar in het gelaat. Het is een intensieve behandeling voor zowel de patiënt als de behandelaar en is geschikt voor alle haren in het gelaat, hals, etc. Ontharen in het gelaat van vrouwen wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Deze definitief ontharen methode is geschikt voor elke haarkleur en is een goedkope oplossing om haar definitief te verwijderen. Elektrisch ontharen is niet pijnloos.

Behandelperiode definitief ontharen
Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 a 2 jaar.

De hoeveelheid haren, de tijdsduur van een behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter.

U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan. Wanneer de oorzaak namelijk gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht, kan de overbeharing weer toenemen. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Advies en nazorg definitief ontharen
Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uit zien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Na de behandeling mag u 24 uur lang niet in de sauna en in de zon.